Borås 033-131122

… Claes Löthman

Det här är vår vd, Claes Löthman. Claes har jobbat med kaffe ända sedan 1997, men att han började jobba med denna ädla dryck kom sig av en tillfällighet.

Efter gymnasiet, 1987, flyttade Claes till Tyskland och utbildade sig till … symaskinsmekaniker och översättare! Inte så långsökt, med tanke på att pappa drev företag i textilbranschen. Här jobbade Claes också en tid innan han istället blev speditör 1989. Claes har också sålt dryck och tobak innan han kom in i kaffebranschen. Tanken var att jobba med kaffe i väntan på något annat och han har jobbat med flera olika kaffe- och kaffemaskinsleverantörer innan tankarna på ett eget företag växt sig starka.

I samband med att vår leverantör Paulig ville ha en egen exponering i Borås slog Claes och till och startade CoffeeHouse med sin far som finansiär.

– Jag tog med mig två av killarna från branschen och ett halvår senare började också min svåger, Martin Krantz (som vi ska berätta om längre fram), sedan dess har vi sakta men säkert byggt upp företaget. Under mina år i branschen har jag sett både bra saker och mindre bra saker och hela tiden tänkt att det måste gå att göra det bättre för våra kunder. Kan vi tillgodose minst 9 av 10 behov hos kunden, då stannar de kvar, säger Claes och nämner våra tre ledord: – Service, service och … service.

Om vi utvecklar dem handlar det om:

  1. Service till kunden, att uppfylla det kunden önskar. Det må vara en klyscha, men kundservice är A och O.
  2. Service av maskinen. Det har vi pratat om tidigare – kaffeautomaten är arbetsplatsens viktigaste maskin, funkar inte den, funkar ingenting.
  3. Service av affärerna vi – kunder och personal – gör tillsammans.

Kort om Claes:

Familj: Hustrun Jaana som han träffade redan 1978! Ett par blev de igen 1992 och tillsammans har de döttrarna Fanny, 25 och Matilda, 22. I familjen finns även Wilson, en 2,5 år gammal kooikerhund som är döpt efter Claes golfklubbor.

Fritidsintressen: Golf!!! Är inbiten golfare sedan 1975 och har även varit ordförande i Borås GK:s tävlingskommitté de senaste sex-sju åren. Har ett handikapp på 5.

Roligaste med jobbet: Jag har alltid drivits av kicken att få göra en affär. Det finns en anledning när kunden väljer att jobba med oss, då har vi gjort något rätt.

Dricker helst sitt kaffe: Svart, starkt och aromatiskt.