Borås 033-131122

September. Nu är vardagen igång igen. Det gillar vår säljare Martin Krantz.

Han älskar att träffa människor, prata kaffe – och göra affärer. Martin har jobbat hos oss nästan från start och har den perfekta bakgrunden för sitt jobb. Han har jobbat med sälj i nästan hela sitt yrkesverksamma liv (bortsett från en kort avstickare inom logistik).

– Kaffe är en väldigt trevlig produkt att sälja, säger tycker han.

– Det roligaste är när man får en kaffeaffär att gå i lås och att sedan få leva upp till det vi bestämt i avtalet. Jag vill att det ska bli så bra för vår kund som möjligt och när vi kan teckna om avtalet då vet jag att vi på CoffeeHouse gjort ett bra jobb. Det är för övrigt väldigt sällan som våra kunder inte väljer att teckna om sina avtal…

Man kan säga att Martin verkligen lärt sig sitt yrke från grunden, han började sin bana som telefonssäljare – och när han sedan slutade hade han avancerat till gruppchef och hjälpte andra att bli duktiga säljare.

– Jag tycker om jobb som är mätbara, det hänger nog ihop med mitt idrottsintresse. Jag vill ha en målsättning och resultat, ha ett driv mot något. Jag är väldigt tävlingsinriktad, haha, och tar det här med försäljning personligt.

Något som Martin gärna skulle vilja utveckla ännu mer är sina kaffekunskaper. I och med jobbet har han lärt sig en hel del m denna ädla dryck, men får han bara lite tid över vill han gärna utbilda sig till barista.

– Jag vill gärna förädla mina kunskaper och lära mig hantverket att göra en riktigt god kopp kaffe.

Kort om Martin:

Bor: I Brämhult

Familj: Sambo med Emma sedan 18 år, barnen Miranda, 11 och Gabriel, 9 samt boxern Trotsa, 10 år.

Fritidsintressen: Jag försöker verkligen hålla isär jobb och fritid. När jag är med familj och vänner vill jag vara med just familj och vänner. Mycket handlar om barnens aktiviteter, Miranda tränar konståkning sex dagar i veckan och Gabriel spelar fotboll, tennis och innebandy så det är fullt upp. När jag hinner försöker jag gymma själv, tidigare drev jag ett fotbollslag men det har vi lagt ner nu.

Så dricker jag mitt kaffe: Från början var jag en svart kopp kaffe-kille, men numera föredrar jag en dubbel espresso.