Borås 033-131122

NYHETER

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: The user must be an administrator, editor, or moderator of the page in order to impersonate it. If the page business requires Two Factor Authentication, the user also needs to enable Two Factor Authentication.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Kaffemaskinen är väl fortfarande kontorets samlingsplats? Tänk på varandra och tvätta händerna innan du tar kaffe. Eller gör som Veterinärerna i Svenljunga – ställ fram handspriten. ...

View on Facebook

Visste du att kaffebönan inte är en böna – utan ett frö! Fröet som vi kallar kaffeböna växer på träd längs med ”bönbältet”, ett område som sträcker sig längs ekvatorn (ungefär) och går runt hela jorden. För det mesta innehåller kaffefrukten två bönor, men det är också vanligt att de bara innehåller en enda böna som då kallas peaberries eller caracolis och sägs ha rikare smak än ”tvåbönade” kaffefrukter. Idag finns det maskiner som skördar kaffet, men fortfarande skördas det mesta för hand. ...

View on Facebook

Vad är crema? Jo, det är i kaffevärldens motsvarighet till ”the holy grail”, den heliga graalen. Att få till en perfekt crema är målet för alla baristor med självaktning. Rent tekniskt bildas creman när vatten trycks genom kaffet och blandas med kaffets naturliga oljor. Den här processen skapar små mikrobubblor som binds samman av melanoid, en vanlig beståndsdel när man rostar kaffe. Creman kan tala om en hel massa saker om kaffet i koppen: bland annat hur färskt det är och hur mycket kaffet har extraherats (när kaffet suger åt sig det varma vattnet som passerar under bryggningen). En perfekt crema är lite lätt gyllenbryn. Är den ljus (gul/vit) indikerar det svagare bryggtemperatur och snabbare extraktion medan en mörkare crema (med svart ring runt) är ett resultat av högre bryggtemperatur och mer långsam extraktion. ...

View on Facebook
Historien om det viktiga kaffet

Historien om det viktiga kaffet

Det finns få saker som vi svenskar är så måna om som vårt kaffe. För vad vore en arbetsdag utan kafferasten, lunchen utan kaffe på maten, en fika på stan utan en kopp gott kaffe? Kaffe är helt enkelt väldigt viktigt. Vi på CoffeeHouse påstår ju till och med att...

Fredagsespresso

Fredagsespresso

Vi firar fredag med en espresso martini. Lätt att fixa, både med och utan alkohol. För extra lyx kan du ställa in martiniglasen i frysen innan du blandar. Blanda 0,5 dl kall espresso med 2 cl kahlua, 2 cl vodka och is i en shaker. Skaka tills shakern är immig. Häll...